SPILLEKORT

Som barn var jeg lidenskapelig opptatt av papirtriks. En dag viste noen meg et korttriks basert på en matematisk formel. Det var utrolig. Han ga meg formelen for det, men fortalte meg ikke hvordan det fungerer, så jeg bestemte meg for å finne ut av det selv. Uansett hvor hardt jeg prøvde, kunne jeg ikke se kilden til formelen. Jeg søkte til og med hjelp fra noen bemerkelsesverdige studenter ved CalTech (California Institute of Technology). De sa: “Jada. Gi oss noen dager, så ringer vi deg tilbake.” Jeg vil ikke høre fra dem igjen.

korttriks

Jeg fant ut for sent i mange år. Jeg var veldig stolt av meg selv, ikke fordi jeg løste et veldig komplekst problem, men fordi jeg løste et veldig enkelt problem. Det var ikke lett da jeg så det første gang, og i mange år etterpå.

Korttriksene fascinerer meg fremdeles, spesielt formlene. Jeg skal fortelle deg om dette senere i denne bloggen. Men først vil jeg vite hvorfor kortene i seg selv virkelig fortjener en plass på listen over ting som jeg liker å kalle “ekstraordinær”.

Hva spiller kort?

Svaret ligger i stor grad i navnet. Spillkort (eller bare “kort”) er laget for å spilles; H. Brukt til sosial underholdning.

Spillkort kommer i forskjellige former, avhengig av historien og formålet. Den enklere formen kan være laget av tungt papir, tynn papp, bomullspapirblanding eller tynn plast. Begge sider av kortet er merket med tydelige motiver. “Ansiktet” til hvert kort er merket med et design som identifiserer det aktuelle kortet. Ofte er “bakgrunn” en standard funksjon av alle kortene som brukes; H. De er identiske. Så hvis du ser på baksiden av kortet, aner du ikke hva som er på den andre siden.

Spillkort er vanligvis på størrelse med en håndflate og selges noen ganger sammen i et sett (kortstokk eller eske). Kortene får vanligvis en usynlig overflate for enkel bruk.

Spillkort har mange bruksområder, hvorav den vanligste gjenspeiles i navnet; H. Å spille. De brukes også i magiske triks, kardiologi (dyktig blande kort og manuell manipulasjon), kaste kort, bygge forseggjorte korthus (“som et korthus”), undervisning, matematisk sannsynlighetsmodellering, og noen ganger som valuta, hemmelighet, nyheter , etc.